luni, 29 iulie 2013

Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara o masina second hand

Ai facut in sfarsit rost de niste bani si te-ai gandit ca meriti si tu o masina, deja iti imaginezi cum treci prin fata prietenilor la volanul noii achizitii. Inainte de a te lasa cuprins complet de fantezie trebuie sa-ti pui cateva intrebari pentru a face o alegere buna.
Cunosti alternativele? Masinile sunt scumpe, nu ne referim neaparat la costul efectiv al masinii ci la costurile de intretinere si de utilizare a acestora, deci da…trebuie sa stii daca chiar ai nevoie de ea sau o vei tine in parcare.

Stabileste un buget, atat pentru cumpararea efectiva a masinii cat si pentru costurile de folosire si intretinere a acesteia, trebuie sa iei in calcul faptul ca pretul benzinei a sarit de 6 lei/litru, este un pret enorm, dar se pare ca va continua sa creasca, deci gandeste-te bine.
Cunoaste-ti nevoile. Daca ai o familie cu 2 copii nu poti sa-ti cumperi o masina cu doua locuri pentru ca nu ai cum sa o folosesti, daca esti singur, dar salariul tau este de 800lei/luna nu poti cumpara un Mustang care consuma si 20 litri, vei munci doar pentru a ajunge la munca cu masina.
Testeaza! Dupa ce ai ales modelul care sa corespunda cu nevoile tale este timpul sa mergi la cumparaturi. Sfatul nostru este sa testezi cat mai multe masini si sa observi diferentele dintre ele, daca nu ai cunostiinte tehnice ar trebui sa chemi si un mecanic pentru  a te asigura ca totul este ok si sub capota.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu